skip to Main Content

Wonen, Werken en Leven

Wonen met Loug

Aan de Juffer Marthastraat 1 in Warffum wonen mensen met elk een eigen zorgvraag. Sommige van hen wonen met 24-uurs begeleiding en anderen met enkele contactmomenten per week, met de bereikbaarheid en nabijheid van ons team. De begeleiders van Loug zijn hier dag en nacht aanwezig.
Mocht je op zoek zijn naar een woonplek bij ons in Warffum gaan we samen met je in gesprek om je beter te leren kennen. We zullen je vragen wie je bent en wat je nodig hebt om op een prettige manier bij ons te komen wonen. Ook leggen we in het gesprek heel goed uit op welke manier wij zorgen en begeleiden.

Je hoeft niet aan een bepaalde zorgvraag te voldoen om in aanmerking te komen. Wel stellen wij, ter bescherming van de mensen die al in Warffum wonen, enkele eisen aan nieuwe bewoners. Zo mag er bijvoorbeeld geen sprake zijn van (overmatig) drank- of drugsgebruik, is het ’s avonds en ’s nachts rustig bij ons en tolereren wij geen agressie.

Onze appartementen zijn er mede op ingericht om mensen met fysieke beperkingen of dementie een fijne en veilige plek te geven. Dit betekent niet dat je fysieke beperking of dementie moet hebben om bij ons te kunnen komen wonen! Ook met een andere hulpvraag ben je welkom.
Warffum is een fijn en goed bereikbaar dorp met een treinstation, eetgelegenheden, een supermarkt en vele andere ondernemingen. Loug staat goed in contact met het dorp, zo sporten we met enkele bewoners wekelijks bij Studio Balans, halen we eens in de zoveel tijd ons avondmaal op bij het Chinees restaurant Hong Sheng en hebben we een werkplek voor één van onze bewoners bij Bloemist Dekker.

Eén van de jaarlijkse hoogtepunten in Warffum is Op Roakeldais. Een internationaal dans- en muziekfestival dat al bestaat sinds 1966. Het afgelopen jaar kon dit in verband met het coronavirus niet doorgaan, wij verheugen ons enorm op de volgende editie!

Werken met Loug

Naast zorg en begeleiding biedt Loug vijf dagen per week dagbesteding aan bij Doarzo bie Loug.

Doarzo bie Loug is de naam van onze dagbesteding waar zorgvragers ‘Begeleid Werken’. Het Begeleid Werken vindt plaats bij ons in Warffum én op werkplekken buiten onze deur!

Begeleid Werken bij Doarzo bie Loug

In het pand aan de Juffer Marthastraat 1 beschikken we over een creatieve werkplek, een winkeltje, een grote tuin en een keuken. Op deze plekken kunnen we heel verschillende werkzaamheden aanbieden. De werkzaamheden die je gaat doen sluiten aan bij wat je kunt en leuk vindt. Voor sommigen ligt de nadruk op gezelligheid en contact met andere mensen, voor anderen is het belangrijk uitgedaagd te worden om zo nét iets meer uit zichzelf te halen.

Begeleid Werken buiten de deur

Soms past juist een andere locatie of ander werk beter als dagbesteding. Als dit zo is kunnen wij met je onderzoeken wat je fijn vindt om te doen, een geschikte werkplek vinden en je in dit werk ondersteunen en/of begeleiden. In Warffum zijn er verschillende deelnemers van Doarzo bie Loug gekoppeld aan bedrijven buiten onze deur.

Leven met Loug

Hulp in het leven bestaat op verschillende manieren. Waar de één het nodig heeft om in nabijheid te zijn van begeleiders of zorgverleners, kan het voor een ander juist fijner zijn meer zelfstandig te leven en op bepaalde momenten hulp of ondersteuning in de vorm van ambulante begeleiding te krijgen.

Ambulante begeleiding van Loug kan bijvoorbeeld inhouden dat we je gaan helpen bij het aanbrengen van structuur in je leven. Ook kunnen we samen met jou vaardigheden oefenen om je zelfredzaamheid te vergroten.

We kunnen je helpen met onder andere post verwerken, sociale contacten te
onderhouden of door gewoon even een praatje met je maken na een drukke dag of week. Dit kan bij jou thuis of op een andere prettige en veilige locatie, tijdens een fijne wandeling buiten of bijvoorbeeld bij ons in Warffum.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Back To Top